Spionnenspel

De BVO heeft vier gedeeltes van een formule gedropt in het terrein. Samen vormen ze de formule van een nieuwe gevaarlijke vloeistof voor het vervaardigen van bom. Verdeel de deelnemers in kleine groepjes. Elke groep krijgt vier foto's van verschillende locaties te weten: (bijvoorbeeld)

Dit zijn de plaatsen waar de formules verstopt zijn. De groepjes krijgen nu als opdracht; jullie zijn geheim agenten. Probeer de formule in handen te krijgen voordat iemand van de BVO, die herkenbaar is aan een zonnebril, dit lukt.

De vier gedeeltes van de formule zijn van te voren op kaartjes getekend en verstopt in de volgende verpakking. Locatie 1. Brug. In een glazen fles onder brug. Locatie 2. Picknick plaats In een kartonnen koker, in een afvalbak. Locatie 3. Gedenksteen In een schoenendoos, achter de doos. Locatie 4. Dikke boom In een envelop, in een spleet van de boom.

Welke groep levert de formule het eerst in bij de leiding? Iemand van de leiding speelt de rol van de BVO man, het aanwezig zijn van hem verhoogt de spanning. De groepjes moeten er goed op toezien, dat ze niet worden gevolgd of bespied. Want niemand mag zien, wanneer ze een deel van de formule gevonden hebben. Probeer eventueel de andere groepen te misleiden of af te leiden.

Meer spelletjes op deze website…

… of vind meer spelletjes hier: